Начало
27 май 2016  
Меню
Начало
За епархията
История
Митрополити
Духовна просвета
Храмове
Печатни издания
Новини
Изявления
Документи
Търсене
Книга за гости
Календар
Карта на сайта
Файлов архив
Връзки
Контакти
Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!
Партньори
Component ArtBanners not installed.
Благотворителност


 

Печат Е-мейл
Пасха в храм „Св. Климент Охридски”, гр. Добрич
     Още неотшумяла е радостта на живущите в кв. ”Дружба” и „Югоизток” в гр. Добрич от откриването на новият им храм посветен на Св. Климент Охридски и Св. Сергий Радонежки и отново църковните камбани бият празнично и тържествено.

За втори път от освещаването на храма през м. септември 2010 г. те известяват настъпването на най-светлия за всички християни празник Възкресение Христово. Празничното настроение витае във въздуха на целия град, но най-вече това се усеща около храмовете където множество вярващи са се стекли, за да получат светлината и топлината на благодатния огън. Този огън който не изгаря, а животвори и стопля всяко вярващо във възкресението сърце. Празникът като че ли преваля и църковните служби са към края си, но едва ли някой, който е проявил търпение и е постоял до края им ще остане равнодушен към великолепните църковни химни възхваляващи най-великото събитие в историята на човечеството. Отново чуваме ненадминатото по свята боговдъхновеност, човеколюбие и истинност слово за Пасха от Св. Йоан Златоуст. И макар дните бързо да отминават чудото на Христовото възкресение остава в нас за винаги.

И тази година, както и миналата тържественото Христос Воскресе енориашите на храм „Св. Климент Охридски” чуха от свещ. Петър Димитров, който макар и видимо уморен от дългите служби бе изцяло отдаден на Празника и с много търпение причасти вярващите с Тялото и Кръвта Христови.

Христос Воскресе!

Текст Марин Маринов, Снимки: Нина Каракашева


Възкресение Христово
гр. Добрич, 15 април 2012 г.
_______________________ 
< Предишна   Следваща >

Последни
 
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.