Начало
17 април 2014  
Меню
Начало
За епархията
История
Митрополити
Духовна просвета
Храмове
Печатни издания
Новини
Изявления
Документи
Търсене
Книга за гости
Календар
Карта на сайта
Файлов архив
Връзки
Контакти
Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!
Партньори
Спаси, дари на...

Символ на вярата

Pravoslavieto.com

Официален сайт на БПЦ
Благотворителност


 

ХІV ИЗДАНИЕ НА СЕДМИЦА НА ПРАВОСЛАВНАТА КНИГА - Ден трети
     Третата вечер на Седмицата на православната книга започна с представянето на новата книга на гл. ас. д-р Магдалена Легкоступ от Православния богословски факултет на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий” „Катехизическото учение на св. Кирил Йерусалимски”. Много емоционално и приятно авторката представи книгата и ни върна в първите векове на Църквата.


...
 
ХІV ИЗДАНИЕ НА СЕДМИЦА НА ПРАВОСЛАВНАТА КНИГА - Ден втори
     Вечерните срещи на гостите на Седмицата на православната книга продължиха и вечерта на втория ден на форума. Лекция на тема: „Съдействието на Божията и човешката воля за спасението на човека” изнесе проф. Димитрий Целенгидис от Богословския факултет на Солунски Аристотелев университет.


...
 
Седмица на православната книга - Кръгла маса - втори ден
     Вторият ден на Седмицата на православната книга започна с Кръглата маса, чиято тема е много актуална последните няколко месеца.


...
 
Седмица на православната книга - Кръгла маса
     В рамките на четиринадесетото издание на Седмицата на православната книга във Варна бе открита кръгла маса на тема „Семейството, възпитанието, образованието и закрилата на подрастващите”.


...
 
ХІV ИЗДАНИЕ НА СЕДМИЦА НА ПРАВОСЛАВНАТА КНИГА - Ден първи
     Православни богослови, духовници, учители, общественици, жители и гости от страната и чужбина изпълниха в късния следобед Пленарна зала на община Варна, за да присъстват на четиринадесетото издание на Седмицата на православната книга.


...
 
Седмица на православната книга 10 - 16 септември 2012 г. гр. Варна
      За поредна 14-та година във Варна, ще се проведе международния форум за православна книжнина и култура, който включвна срещи на духовници, автори, издатели и читатели на православна литература на тема: „Кризата като възможност задуховно обновление на човека и обществото”.


...
 
Благодарствен молебен пред паметника на светеца-адмирал Фьодор Ушаков - Калиакра
     В края на неделния ден, Техни Високопреосвещенства Варненският и Великопреславски митрополит Кирил и Видинският митрополит Дометиан отслужиха благодарствен молебен по случай 221-ата годишнина от победата на руския флот над турската армада при нос Калиакра през 1791 г.


...
 
Пристигането на мощите на Свети Александър Невски се отлага за месец ноември
     Поради обстоятелства независещи от Варненска и Великопреславска св. Митрополия, пристигането на мощите на Свети Александър Невски се отлага за месец ноември.


...
 
Вестник "Алтернатива" брой 127
Обновена е секция "Файлов архив" - "Вестник Алтернатива" с новият брой 127.


...
 
Изявление на Варненска митрополия
     Във връзка с изявление на пртия ДСБ - Варна, заявяваме, че нямаме намерение да влизаме в словесен двубой никому ненужен.


...
 
В храмовете на Варненска и Великопреславска епархия ще се молят за свободата на капитан Собаджиев
     С благословението на Негово Високопреосвещенство Варненския и Великопреславски Митрополит Кирил, на празника Св. Успение Богородично, който е и ден на гр. Варна, в катедралния храм-паметник на Освобождението и във всички храмове на епархията, по време на св.Литургия ще се отправят специални молитви и прошения за излизане на свобода на капитан Светлозар Собаджиев.


...
 
Храмов празник
     Нашия народ чества с особена почест паметта на големия ревнител за вярата и благочестието – св. пророк Илия. Много са местата посветени на светия пророк в страната.


...
 
Варна чества своя празник - Успение Богородично
     На 15 август 2012 г. – сряда, варненци отпразнуваха с традиционните за случая тържества големия православен християнски празник Успение Богородично.


...
 
ИКОНАТА СВ.БОГОРОДИЦА УМИЛЕНИЕ С. ЛОКОТ ПРИСТИГНА В ДОБРИЧ
     На 01 август 2012 -сряда малко след 11 ч. от с. Българево в гр.Добрич пристигна за поклонение мироточивата икона на Св.Богородица „Умиление”от с.Локот Брянска обл.Русия.


...
 
За чудотворната икона на Св. Богородица “Умиление”
     Няколко години православни християни пристигат в Локоти. Причината за това посещение е защото през 1999 г. в дома на жителите на градчето – Виктор Ремизов и Наталия Мурашкина, образът на Божията майка „Умиление” става мироточив.


...
 
<< Първа < Предишна 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Следваща > Последна >>

април 2014 май 2014
Не По Вт Ср Че Пе Съ
Week 14 1 2 3 4 5
Week 15 6 7 8 9 10 11 12
Week 16 13 14 15 16 17 18 19
Week 17 20 21 22 23 24 25 26
Week 18 27 28 29 30

Последни
Кой е тук?
В момента 2 госта онлайн
 
(C) 2006 Официален сайт на Варненска и Великопреславска митрополия. Всички права запазени.
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.
 
pokie games best online pokies best pokies casino pokies all slots