Начало
24 май 2016  
Меню
Начало
За епархията
История
Митрополити
Духовна просвета
Храмове
Печатни издания
Новини
Изявления
Документи
Търсене
Книга за гости
Календар
Карта на сайта
Файлов архив
Връзки
Контакти
Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!
Партньори
Component ArtBanners not installed.
Благотворителност


 

Стефановден в гр.Търговище
     На 27 декември 2015 г., когато Църквата чества паметта на Св. първомъченик и архидякон Стефан, Негово Високопресовещенство Варненския и Великопреславски митрополит Йоан отслужи тържествена Света литургия в храм „Св. Йоан Рилски” гр.Търговище.


...
 
Архиерейска Света литургия на празника "Събор на Пресвета Богородица"
     На 26 декември 2015 г. – Църквата отдава дължимата почит на Майката Божия по плът на Спасителя и на св. Йосиф Обручик, на св. цар Давид, от чийто род са Пресвета Богородица и св. Йосиф Обручник, както и на св. ап. Яков, брат Господен по плът. Празникът е наречен Събор на Пресвета Богородица.


...
 
Рождество Христово в гр. Варна
      Твоето Рождество, Христе Боже наш, озари света със светлината на познанието. Защото в него онези, които служеха на звездите, от звездата се научиха да се покланят на Тебе, Слънцето на правдата.


...
 
СЪОБЩЕНИЕ
  На 23 декември (сряда) от 12.00 часа в сградата на Варненска и Великопреславска света Митрополия (площад „Св. св. Кирил и Методий“ №1), Негово Високопреосвещенство Варненския и Великопреславски Митрополит Йоан ще произнесе Рождественското си послание за електронните медии.


...
 
ОПРОВЕРЖЕНИЕ
     По повод появилата се информация в медиите относно автомобил Nissan GTR с табела на Варненска митрополия на предното стъкло, желаем да Ви уведомим че Варненска и Великопреславска митрополия, митрополит Йоан, както и свещениците от епархията НЕ ПРИТЕЖАВАТ такъв личен или служебен автомобил.


...
 

     На 22 декември (вторник) от 14.00 часа в сградата на Варненска и Великопреславска света Митрополия (площад „Св. св. Кирил и Методий“ №1), Негово Високопреосвещенство Варненския и Великопреславски Митрополит Йоан ще произнесе Рождественското си послание за електронните медии.


...
 
„Рождественски четения” ще се проведат във варненския храм „Св. Атанасий”
     Според установената вече традиция, църковното настоятелство при храм „Св. Атанасий” и тази година организира провеждането на „Рождественски четения” и концерт по повод празника Рождество Христово. Изготвена е следната програма :


...
 
Упокои се в Господа проф.Тотю Тотев
     На 06 декември 2015 г. след продължително боледуване почина проф. Тотю Тотев, дългогодишен преподавател по археология в Шуменски университет "еп.Константин Преславски".


...
 
Храмов празник и дяконско ръкоположение в гр.Варна
     На 06 декември 2015 г. – Никулден, Негово Високопреосвещенство Варненският и Великопреславски митрополит Йоан почете празника на морския храм на град Варна „Св. Николай Чудотворец” и 150 годишнина от построяването му.


...
 
Храмов празник и офикия "протоиерей" в гр.Варна
     На 30 ноември 2015 г. в храм "Св. Андрей", ж. к. Чайка, беше отслужена Божествена Света литургия от Негово Високопреосвещенство Варненски и Великопреславски митрополит Йоан.


...
 
Полагане на антиминс в старинен храм "Св.Николай" гр.Провадия
     На 29 ноември 2015 г. Негово Високопреосвещенство Варненския и Великопреславски митрополит Йоан отслужи чин по "полагане на антиминс" в старинен храм "Св. Николай" гр. Провадия.


...
 
Заупокойна молитва по повод 130 години от Сръбско-Българската война
     На 27 ноември 2015 г. Негово Високопреосвещенство Варненския и Великопреславски митрополит Йоан отслужи заупокойна молитва за душите на Българските войници и офицери, загинали за освобождението и обединението на Българските земи


...
 
ПОКАНА
      На 29 ноември (неделя) от 8:00 часа Негово Високопреосвещенство Варненския и Великопреславски митрополит Йоан ще извърши пълен чин освещаване на старинен храм „Св. Николай Чудотворец” в град Провадия.


...
 
Въведение Богородично и ден на Християнското семейство в гр. Варна
     На 21 ноември 2015 г. – Въведение Богородично и ден на Християнското семейство, в катедрален храм „Успение Богородично” гр. Варна бе отслужена празнична Света литургия от Негово Високопреосвещенство Варненския и Великопреславски митрополит Йоан.


...
 
СЪОБЩЕНИЕ
     На 21 ноември 2015 г. - Въведение Богородично (Ден на православната християнска младеж и семейство) от 9:00 ч. в катедрален храм "Успение Богородично" гр. Варна ще бъде отслужена празнична Света литургия от Негово Високопреосвещенство Варненския и Великопреславски митрополит Йоан.


...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>


Последни
 
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.