30 април ( 3 Неделя след Пасха на св. Мироносици )

  Участие в освещаване на катедрален храм "Св. св. Кирил и Методий " - Ловеч.

Прочети още...

 На 24 април, Негово Високопреосвещенство Варненският и Великопреславски митрополит Йоан присъства на възпоменание за жертвите на Арменския геноцид, провело се в двора на арменската църква "Св. Саркис".

Прочети още...

 С благословението на Негово Високопреосвещенство Варненския и Великопреславски митрополит Йоан бе отслужен водосвет от ик. Теодор Стойчев – предстоятел на Старинен храм "Успение Богородично", в съслужение с дякон Любомир Георгиев – секретар на Варненска и Великопреславска света митрополия.

Прочети още...

 Във Втората Неделя след Пасха – Томина, Светата Литургия в храм "Св. Николай" бе предстоявана от прот. Николай Ворническу - предстоятел на храм "Св. Георги Победоносец" град Тараклия, Молдова. В съслужение с него бе храмовото братство и духовници от Епархията.

Прочети още...

 На 20 април 2017 г, когато се навършват 141 години от избухването на Априлското въстание, с благословението на Негово Високопреосвещенство Варненския и Великопреславски митрополит Йоан, ст. ик. Димитър Стоев – протосингел на Варненска и Великопреславска света митрополия отслужи Трисагий.

Прочети още...

         

† Варненски и Великопреславски митрополит Йоан

 

Нагоре