24 май (сряда)

  8:00ч - Архиерейска света Литургия в Катедрален храм "Успение Богородично" - Варна.

Прочети още...

 На 21 май Негово Високопреосвещенство Варненският и Великопреславски митрополит Йоан отслужи празничната Света Литургия в храма на манастира посветен на светите равноапостолни Константин и Елена, намиращ се в едноименния комплекс. В съслужение с него бе прот. Стоян Василев, изпълняващ длъжността игумен на манастир "Св. св. Константин и Елена" и дякон Любомир Георгиев.

Прочети още...

 На 19 май беше направена първа копка за строежа на нови жилища за пострадалите семейства при взрива в Хитрино. На официалната церемония присъстваха Негово Високопреосвещенство Варненският и Великопреславски митрополит Йоан, министър-председателят г-н Бойко Борисов, проф. Стефан желев - областен управител на Област Шумен, г-н Любомир Христов – кмет на Община Шумен, районният мюфтия г-н Месут Мехмедов, г-н Нуридин Исмаил – кмет на село Хитрино, представители на Камарата на строителите в България, официални лица и жителите на селото.

Прочети още...

 Започват Кирило-Методиевите дни в Духовно-просветен център „Св. Архангел Михаил”, Варна. По традиция те се провеждат в периода между 11 и 24 май с цел да се привлече вниманието към личностите и делото на светите братя и да запълни със смисъл времето между датите, когато Църквата и държавата отбелязват паметта им.

Прочети още...

 На 14 май, отбелязвайки прославата на светия новомъченик Райко Шуменски, Негово Високопреосвещенство Варненският и Великопреславски митрополит Йоан отслужи Света Литургия в храм "Св. Три Светители" – град Шумен. В съслужение с Митрополита бе храмовото духовенство с предстоятел ик. Красимир Капитанов, духовници от Епархията, протодякон Александър Нешев и дякон Любомир Георгиев.

Прочети още...

         

† Варненски и Великопреславски митрополит Йоан

 

Нагоре