На 9 август 2018 г. по случай Празника на Военноморските сили на Република България в Щаба на ВМС бяха наградени военнослужещи и цивилни служители, отличили се през годината с постигнати високи резултати в изпълнение на служебните си задължения. Със заповеди от областния управител на Област Варна, кметa на Община Варна и главнокомандващия на Военноморските сили бяха наградени 40 военнослужещи и цивилни граждани.

 По случай празника поздравителни слова произнесоха г-н Стоян Пасев, г-н Пейчо Пейчев - зам.-кмет на Община Варна и кондраадмирал Митко Петев. Негово Високоблагоговейнство ставрофорен иконом Димитър Стоев - протосингел на Варненска и Великопреславска света митрополия, преподаде поздравите и благопожеланията на Негово Високопреосвещенство Варненския и Великопреславски митрополит Йоан към главнокомандващия на ВМС контраадмирал Митко Петев и всички офицери, старшини, матроси и цивилни служители, подарявайки икона на Господ Иисус Христос.

 Контраадмирал Митко Петев връчи Военноморски флаг на г-н Стоян Пасев, г-н Иван Портних и Негово Високопреосвещенство Варненския и Великопреславски митрополит Йоан по случай празника и в знак на признателност.

         

 

Нагоре