На 10 август 2018 г. Негово Високопреосвещенство Варненският и Великопреславски митрополит Йоан проведе разговор с министър-председателя на Република България г-н Бойко Борисов в квартал Аспарухово. Заедно с премиера бяха министърът на финансите г-н Владислав Горанов и кметът на Община Варна г-н Иван Портних. На посещението в Аспарухово присъстваха областният управител на Област Варна г-н Стоян Пасев, председателят на ОбС г-н Тодор Балабанов и кметът на район "Аспарухово" г-жа Калина Белмезова.

 Митрополит Йоан благодари на правителството и лично на министър-председателя за отпуснатите средства за ремонтирането на покрива на Катедралния храм "Успение Богородично" и новостроящия се храм "Св. прмчк Прокопий Варненски". Преди квартал Аспарухово министър-председателят посети бул. "Васил Левски" и бул. "Сливница", като част от инспектирането на строителните и ремонтни работи по реализирането на инфраструктурните проекти във Варна.[1]

 След като отговори на въпроси, зададени от медиите, премиерът посети футболния терен с изкуствена трева, намиращ се в близост до кметството, където се срещна с възпитаниците на Детската-юношеска школа на ФК "Спартак", които благодариха за подкрепата за стадион "Спартак".

[1] http://live.varna.bg/bg/news/premieryt_boyko_borisov_proveri_remontite_vyv_varna.html

         

 

Нагоре