В заключителната вечер на "Седмицата на православната книга" бяха представени над десет книги. Аудиторията се запозна с новите издания на фондация "Двери" и издателство "Омофор".

 Първото представено заглавие беше „Философия на православното пастирство” от Санфранциския и Западноамерикански архиепископ Йоан (Шаховски). Книжният труд се издава от Софийска света митрополия, съвместно с Фондация „Двери” и беше представен от архимандрит Василий, протосингел на Софийска света митрополия, Полина Спирова и Златина Каравълчева.

 Публиката се запозна и с книгите: „Мисията на Църквата. По стъпките на Христос” от Албанския архиепископ Анастасий (Янулатос) и сборник със статии - „Стратегически насоки за развитието на религиозното образование в България”.

 Вечерта продължи с представянe на две книги на издателство „Омофор” - „Духовните дъщери на оптинския старец Нектарий” от Анна Илинска и „Разговори за православната вяра” от архимандрит Клеопа (Илие).

 Венцислав Каравълчев, директор на Фондация „Наследство на Зографската света обител” представи книги на издателство „Зограф”: „Нашата вяра”, „Нашата надежда” и „Нашата любов” - aрхимандрит Серафим (Алексиев), „История славянобългарска” - преп. Паисий Хилендарски, „20 празнични икони от Зографския манастир” - албум икони, „Молебен канон на св. Климент Охридски”, „Подвижници в света”, 1 том и „Каталог на славянските ръкописи от Зографския манастир”.

 С благословението на Варненския и Великопреславски митрополит Йоан, ик. Василий Шаган произнесе заключително слово. Той изрази почитания към приснопаметния Варненски и Великопреславски митрополит Кирил и благодари на Варненския и Великопреславски митрополит Йоан за оказаната подкрепа, кaкто и на всички участници в Седмицата на православната книга, автори, издатели, преводачи и редактори.

         

 

Нагоре