Варненската и Великопреславска света митрополия организира „Седмица на православната книга“ със съдействието на Община Варна. Светата митрополия е организатор и гостоприемен домакин на това единствено по рода си книжовно събитие в нашата страна. Гост на тазгодишното издание е изтъкнатият духовник и богослов Негово Високопресовещенство Черногорският и Приморски митрополит Амфилохий от Сръбската православна църква. Той пристигна във Варна по покана на Негово Високопреосвещенство Варненския и Великопреславски митрополит Йоан.

 Непосредствено преди тържественото откриване на Седмицата на православната книга, в Община Варна се проведе среща на Негово Високопреосвещенство Черногорския и Приморски митрополит Амфилохий, Негово Високопреосвещенство Варненския и Великопреславски митрополит Йоан и г-н Иван Порних – кмет на Варна.

 Негово Високопреосвещенство митрополит Амфилохий изрази сърдечна благодарност за отправената любезна покана и топлото посрещане в престолния град на нашата епархия. Митрополит Йоан не скри своята радост от състоялата се среща и благодари на митрополит Амфилохий, че въпреки усилените му трудове и заетост е сред нас.

Текст и снимки: Йордан Костов

         

 

Нагоре