В предпоследната вечерна среща на Седмицата на православната книга Негово Високопреосвещенство Варненският и Великопреславски митрополит Йоан произнесе встъпително слово, в което разясни програмата на варненския православен форум в последните му два дни.

 Пламен Сивов представи книгата на Габриеле Куби - „Глобалната сексуална революция - унищожаване на свободата в името на свободата“. Габриеле Куби е социоложка, авторка от Германия и международна говорителка по темата за глобалната сексуална революция и християнската духовност.

 Програмата на Седмицата на православната книга продължи с професор Георги Каприев, който представи изданието на Варненска и Великопреславска света митрополия - „Св. Марк Ефески и Флорентийската уния“ от архимандрит Амвросий (Погодин). Повече за книгата можете да откриете тук (http://www.mitropolia-varna.org/duhovna-prosveta/knigi/1181-sveti-mark-efeski-i-florentiiskata-uniya)

 В своето заключително слово митрополит Йоан благодари на всички гости, на всички, които са се потрудили и съдействали за провеждането на XXI-то издание на Седмицата на православната книга, на Духовно-просветния център „Св. Архангел Михаил“, на ик. Василий Шаган и на хората които от години съдействат за провеждането на този форум.

 Текст, снимки и видеа: Йордан Костов

         

 

Нагоре