На 3 януари 2019 г. Негово Високопреосвещенство Варненският и Великопреславски митрополит Йоан посрещна в сградата на светата митрополия младежи от Българския Червен кръст, които бяха придружени от г-н Илия Раев, председател на БЧК - Варна, представители на варненската червенокръстка младежка организация и служители на секретариата.

 Негово Високопреосвещенство поздрави младите хора за дейността им, в която ясно се откроява една от най-възвишените човешки ценности - грижата за другия. Ценност, която затопля сърцата и на получаващия, и на даващия я. По време на срещата Архиереят запозна присъстващите с живота и делото на основателя и първия председател на червенокръстката организация във Варна - Варненския и Преславски митрополит Симеон. От своя страна младежите попитаха митрополит Йоан за нещата, към които имат интерес и ги вълнуват.

 Срещата завърши с общи снимки за спомен и размяна на подаръци. Г-н Раев подари на митрополит Йоан книга, посветена на 140-годишнината на БЧК, която се отбеляза тържествено през месец октомври 2018 г., както и книга с историята на варненската червенокръстка организация. Негово Високопреосвещенство подари на всички книга с историята на Варненска и Великопреславска епархия и книга със слова и доклади от варненския форум Седмица на православната книга, в която са разгледани много теми, имащи отношение към грижата за другия - приятел и непознат.

Изготви: Георги Великов

         

 

Нагоре