На 10 март 2020 г., по решение на Варненския и Великопреславски епархийски съвет и в знак на особено внимание, Негово Високопреосвещенство Варненският и Великопреславски митрополит Йоан награди ректора на МУ "Проф. д-р Параскев Стоянов" - Варна проф. дмн Красимир Иванов с най-високото отличие на Варненска и Великопреславска епархия - ордена "Св. апостол Андрей Първозвани", за приноса му към Епархията и по повод 60-годишния му юбилей. Архиереят връчи и грамота, придружаваща ордена.

 Митрополит Йоан бе сред гостите в празнична програма, посветена на 60-годишния юбилей на проф. д-р Красимир Иванов. Събитието се проведе в аудиторията "Владимир Иванов" на УМБАЛ "Света Марина" - Варна. Заедно с митрополита бяха ставрофорен иконом Дончо Александров - епархийски съветник, иконом Теодор Стойчев и иконом Божидар Янакиев, както и митрополитският дякон Любомир Георгиев.

 Негово Високопреосвещенство произнесе поздравително слово от свое име и от името на епархийското ръководство на Варненска и Великопреславска света митрополия, в което заяви: „Позволете ми още веднъж от все сърце да повторя думите на свети апостол Павел "не преставам да благодаря на Бога за Вас, като Ви споменувам в молитвите си" (Еф. 1:16) и в началото на Вашата 60-годишнина Ви пожелавам здраве, духовен възход, лично благополучие, благосъстояние на лекарската общност и добър успех на трудещите се в Медицинския универскитет "Проф. д-р Параскев Стоянов" – Варна. Честита и благословена шестдесетгодишнина! За много и благодатни години!“

Изготви: Георги Великов

         

 

Нагоре