На 21 май 2020 г. Негово Високопреосвещенство Варненският и Великопреславски митрополит Йоан освети параклиса "Успение Богородично", намиращ се в парка на Ефект Алгара Бийч Клуб Хотел в курорта Кранево. Заедно с Архиерея бяха йеромонах Филип (Кирилов) и митрополитският дякон Любомир Георгиев. Сред присъстващите бе свещеник Петър Димитров.

 Благолепният параклис, посвететен на успението на Божията Майка, е от гръцки тип. Той бе транспортиран в Кранево от Гърция в началото на годината. Вътрешното пространство е изпълнено със стенописи. Сред изписаните светци са свети великомъченик Георги Победоносец, свети Николай Мирликийски и свети Йоан Рилски Чудотворец.

 След освещаването митрополит Йоан поздрави г-н Георги Цурев и целият екип на комплекса. Той изтъкна значението на новия молитвен дом за жителите и гостите на курортното селище. Място, на което всеки може да се усамоти и помоли.

 Варненският и Великопреславски митрополит разясни делото на светите равноапостолни царе Константин и Елена, чиято памет се частва на този ден.

Изготви: Георги Великов

         

 

Нагоре