Уводната статия е своеобразен празничен призив да не оставяме молитвата си към нашата неизменна Закрилница и Застъпница Пресвета Богородица. В рубриката Богословски размисли са представени статията на Г.Металинос за Православието като терапия и разсъждения по темата за „антихриста“ в Първото послание на св. ап. Йоан Богослов. Породен от запрещенията покрай обстановката с вируса е въпросът „Закъде бързаш?“, с който ни предизвиква към размисъл свещеноиконом Д.Александров. Дали не сме потънали в „Блатото на айфоните“- ни кара да прогледнем за зависимостта си от тях друга статия.

 В рубриките „Църковен живот“ и „Вяра и живот“ присъстват разнообразни теми и четива, свързани с молитвата, с очистването на сърцето, с проблема за истинското въцърковяване. Протоиерей Я.Шинев ни напътства какво е най-добро да правят миряните за своите свещеници. Много интересен е погледът във времето назад на В.Андонов за преживените от варненските жители бедствия и епидемия по време на Кримската война. Не са оставени без внимание и традиционните рубрики „Адам и Ева“ и „Домашна църква“, в които са предложени сравнението на А.Ткачев за детството в миналото и сега, както и какво да правим, когато любовта в семейството изчезне.

 „Интернет зависимостта като призив за водене на духовен живот“ е друг поглед към влиянието на повсеместното присъствие на електронните устройства в живота на подрастващите. Интерес предизвикват представените две мнения за външния вид на съвременната жена-християнка. В „Гласът на отците“ читателят може да прочете жизнеописанието и напътствията на стареца Филарет Карулски.

 Оставаме с надежда, че и този пореден брой на Амвон ще събуди личния размисъл, ще внесе яснота в колебанията и ще укрепи надеждата за духовно израстване във вярата.

         

 

Нагоре