На 15 септември 2020 г. беше открита новата учебна година в частно средно училище „Аз съм българче“. С благословението на Варненския и Великопреславски митрополит Йоан ставрофорен иконом Димитър Стоев отслужи молебен в съслужение с дякон Венцислав Георгиев.

 Училище „Аз съм българче“ се намира в местност Траката, в град Варна. В училището се акцентира върху обучението в паралелки с малък брой ученици, цели се ранно оценяване на интересите и заложбите на всеки ученик, проследяване на развитието и прилагане на индивидуализиран подход за реализиране на пълния интелектуален и творчески потенциал на личността.

 Отец Димитър Стоев приветства всички учащи, техните родители и учители като пожела непрестанна Божия помощ, крепки духовни и телесни сили и благословена учебна 2020/2021 година.

 Г-жа Дарина Петрова - директор на училище „Аз съм българче“ изрази своята благодарност и пожела на всички ученици да се стремят към доброто и техните трудове да дават добри плодове. Организаторите на тържеството бяха предвидили и изяви на всеки клас. Учениците бяха подготвили песни и стихотворения, които изпълниха пред своите съученици и родители.

 Текст и снимки: служител на Варненска и Великопреславска св. митрополия

         

 

Нагоре