Храм „Св. Атанасий“ - Варна започва новата 2021 година с напълно обновен уебсайт. Онлайн страницата запазва стария си, добре познат адрес - www.sv-atanasii-varna.org, но е с изцяло нов дизайн и подредба.

 В уебсайта ще можете да следите най-новите събития и инициативи в храма, информация за милосърдната дейност и поклонническите пътувания на енорията.

 Всяка неделна проповед, изнесена в църквата „Св. Атанасий“ е достъпна за изслушване и онлайн. А на сайта ще откриете и множество авторски и преводни четива на духовни теми в секциите Благовестие и Пастирско слово.

 Очаква ви и важна информация за християнския живот, като например значението и същността на Светите Тайнства на църквата, жития на светиите и молитви за различни празници и поводи.

 В частта „Често задавани въпроси“ ще получите отговор на това кога са постите и задушниците през годината, кога не се разрешава църковен брак и други.

 На онлайн страницата ще откривате и всяко ново издание на YouTube рубриката „Жажда за вяра“ - кратки видеа, водени от предстоятеля на храма ставрофорен иконом Дончо Александров, в помощ на православния начин на живот.

 Уебсайтът на храм „Св. Атанасий“ е част от духовно-просветната дейност на църквата още от 2004 година, когато е пуснат онлайн и е един от първите православни сайтове в страната.

 Наред с печатните издания на храма - списанието „Амвон“, детско списание „Камбанка“ и вестник „Православен глас“, които също ще откриете онлайн в удобен за сваляне PDF формат - уебсайтът се стреми да разпространи православното християнско учение и добродетели по достъпен и съвременен начин.

         

 

Нагоре