Екипът на енорийския проект Съпричастност е намислил да изненада редовните участници в срещите, случайните симпатизанти и празнуващите деня на Варна с ново празнично издание.

 На 15 август 2016 г. от 18:00 ч. ще има празнично 8-мо издание на проекта в двора на храм „Св. Архангел Михаил” /а не както при досегашните седем срещи в Голямата зала/. Столовете ще бъдат подредени навън и отворени за всички желаещи да слушат, питат и мислят за Женствеността – една вълнуваща, спорна и вечна тема.

В кухнята на проекта се обсъждат два аспекта на темата: за психолога Милена Петрова интересна за обсъждане е темата за силната жена, онази, която играе на силна, а всъщност е слаба и неавтентична;  за психолога Емилия Бойчева напред излиза една силно злободневна проекция на криворазбраната женственост – ранната сексуализация и злоупотребата с детското.  За духовните качества на жената, Богородица и светостта на чистотата ще чуете от о. Василий Шаган и Борислав Аврамов.

Очакваме да се включите с вашите конкретни въпроси и важни посоки на мислене и говорене около вечната и святата. Добро настроение и желание за общуване в празничния брой на Съпричастност. Входът е свободен.

         

 

Нагоре