Църковното настоятелство при храм "Св. Благовещение", град Провадия и Кметът на Община Провадия стартират дарителска кампания за набиране на средства за ремонт на храма.

  Предвиждат се ремонтни дейности за подмяна на пода, укрепване на фасадата и обновяване на оградата около храма.

  За целта:

 • Открита е банкова сметка BG71BPBI79451070657501 в Пощенска банка;

 • Поставена е кутия за целеви дарения в храм "Св. Благовещение";

 На 25 март 2018 г. (Благовещение) от 19:00 часа в ресторант "Овеч" в град Провадия се организира благотворителна вечер за набиране на средства за ремонт на храма.

 Кувертът за благотворителната вечер е на стойност 50 лв., които всъщност са част от дарението, което може да се направи.

 Куверт може да се закупи в:

 - Храм "Св. Благовещение", град Провадия;

 - Информационен център на Община Провадия;

 - Книжарница "Дъга" в град Провадия.

  Църковното настоятелство призовава всеки да помогне според своите възможности. Нека продължим делото на нашите предци, които са съградили този прекрасен храм и да съдействаме за възвръщането на благолепието на Божия дом.

  Храмът в град Провадия е строен в периода 1911-1923 г. В тези години България води три войни, в които претърпява тежки поражения. Провадийци са дали над 200 жертви по време на сраженията. Храмът в град Провадия е посветен на Благовещение. В тропара на празника се пее: „Днес е началото на нашето спасение“. Великото Божие обещание се сбъдва, че ще се роди Спасителят на света. Евангелското четиво ни пренася в град Назарет. Архангел Гавриил се явява и възвестява на Пресвета Дева Мария, че ще роди Спасителя с думите: „радвай се, благодатна! Господ е с тебе; благословена си ти между жените“ (Лука 1:28). Нейният смирен отговор е: „ето рабинята Господня; нека ми бъде по думата ти“ (Лука 1:38). Благовещението отвори вратите на нашето спасение.

         

 

Нагоре