На 17 май 2018 г. хиляди варненци и гости на град Варна се насладиха на спектакъла "Осмото чудо", изигран от Националния фолклорен ансамбъл "Българе", по сценарий, хореография и режисура на продуцента и хореограф на ансамбъла Христо Димитров, на сцената на Двореца на културата и спорта. В началото, Негово Високопреосвещенство митрополит Йоан приветства всички присъстващи и каза, че на този ден се чества Христовото Възнесение, който е един изключителен празник, свързан с вечността и нашата надежда, че Христос се възнесе на небето и седна отдясно на Бог Отец. И че Той ни напомни, на нас - човеците, че сме богообразни същества, че ние сме предназначени за една изключителна мисия в нашия живот - спасението на човека и мястото му до Бога в благодатно общение на връзките на любовта и мира.

Прочети още...

 На 17 май 2018 г. Негово Високопреосвещенство Варненският и Великопреславски митрополит Йоан отслужи света Литургия в храм "Възнесение Господне" в град Шумен, в съслужение със ставрофорен иконом Димитър Николов – архиерейски наместник в град Шумен и дякон Любомир Георгиев – секретар при Варненска и Великопреславска света митрополия. Богослужението на светлия Господски празник беше песенно украсено от църковните певци Александър Александров и Георги Георгиев.

Прочети още...

 На 13 май 2018г. (неделя) от 12:00 ч. в Зала 1 на Фестивален и конгресен център - Варна ще се проведе благотворителна изложба-концерт "За вярата - без думи" в покрепа на катедрален храм "Успение Богородично" - Варна.

Прочети още...

 На 9 май 2018 г. се навършват 73 години от победата над хитлерофашизма. На този ден, Община Варна организира тържествена програма, съорганизирана с Веонноморските сили на Република България и с Варненска и Великопреславска света митрополия. Пред Паметника-портал на Осми Приморски полк бе отслужен Трисагий за упокоението на всички загинали войни и с военен ритуал бяха поднесени венци и цветя. С благословението на Негово Високопреосвещенство митрополит Йоан, заупокойната молитва бе отслужена от ставрофорен иконом Димитър Стоев - протосингел на Варненска и Великопреславска света митрополия, свещеник Стефан Николов и дякон Любомир Георгиев.

Прочети още...

 На 8 май 2018 г. отбелязваме Световния ден на Червения кръст и Червения полумесец и 140 годишнината от създаването на Българския Червен кръст. По този повод в една от конферентните зали на хотел "Черно Море" във Варна бяха връчени червенокръстки отличия на заслужили деятели, доброволци и приятели на Червения кръст от град Варна и областта. Сред официалните гости бе Негово Високопреосвещенство Варненският и Велокопреславски митрополит Йоан.

Прочети още...

         

 

Нагоре