ОБИЧНИ В ГОСПОДА ОТЦИ, ПРЕДСТАВИТЕЛИ НА МОНАШЕСТВОТО, БРАТЯ И СЕСТРИ, ЧЕДА НА ВАРНЕНСКАТА И ВЕЛИКОПРЕСЛАВСКА ЕПАРХИЯ,

ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ!

 

 „Радвайте се винаги в Господа, и пак ще кажа: радвайте се. Господ е близо. Не се грижете за нищо…“ – възкликва св. апостол Павел (Фил. 4: 4 – 6).

Прочети още...

 Уважаеми г-н ректор на Медицинския университет „Проф. д-р Параскев Стоянов“ - гр. Варна, почитаеми представители на медицинската научна общност, уважаеми Директори на болници, почитаеми лекари, медицински сестри, санитари и медицински служители в богодаруваната ни Варненска и Великопреславска епархия,

 Приемете нашия всесърдечен, вседушевен и искрен поздрав, отправен към Вас по повод Световния ден на здравето и Деня на здравния работник!

Прочети още...

ВСЕЧЕСТНИ ОТЦИ, СКЪПИ ПРЕДСТАВИТЕЛИ НА МОНАШЕСТВОТО, ОБИЧНИ В ГОСПОДА БРАТЯ И СЕСТРИ – ЧЕДА НА ВАРНЕНСКАТА И ВЕЛИКОПРЕСЛАВСКА ЕПАРХИЯ,

Христос Воскресе!

Прочети още...

 Св. Синод на БПЦ - БП в извънредното си заседание на 30.03.2020 г., прот. № 2 – пълен състав, обсъди редица въпроси, касаещи богослужебния и молитвен живот в България, както и необходимостта от създаване на организация за посрещането на Възкресение Христово във връзка с епидемиологичната обстановка в страната и опасността от заразяване с коронавирус - COVID-19, и реши:

Прочети още...

 Всечестни отци, скъпи монаси и монахини, обични в Господа братя и сестри,

 В последните дни нашите души бяха силно смутени и разтревожени от един невидим, но реален враг, наречен от медицинските специалисти COVID-19 или коронавирус. Този враг се оказа силно агресивен и опасен. Той причини смъртта на хиляди хора, предизвика неистов страх, паника и разстрои нашия вътрешен духовен мир.

Прочети още...

         

 

Нагоре