През месец декември Негово Високопреосвещенство Варненският и Великопреславски митрополит Йоан стартира кампания за набиране на дарителски средства за възстановяване на покрива на катедрален храм "Успение Богородично". През миналата година се наложиха спешни ремонтни и реставрационни дейности. Приключилата реставрацията на купола на храма, защитава само тази част от покрива.

 Цялата покривна конструкция на храма се нуждае от основен ремонт. Покривните ламарини са изгнили и не спират дъждовната вода. Тя се просмуква в стените и унищожава стенописите на храма. Събраните средства са недостатъчни за цялостния ремонт.

 Ръководството на Варненска и Великопреславска света митрополия призовава всички християни и всички варненци, тъй като Катедралният храм е емблемата на нашия град, да се включат в дарителската кампания. Православните храмове са строени най-вече с дарения и доброволен труд на народа Божий. Ако ние не успяваме да построим такива величествени православни храмове днес, то поне имаме синовния дълг към нашите предци да ги поддържаме и опазваме от разрухата на времето.

 За дарения е открита специална сметка:

 Банка ДСК-ЕАД

 ЦЪРКOВНО НАСТОЯТЕЛСТВО ПРИ КАТЕДРАЛЕН ХРАМ

 IBAN: BG38STSA93000024091199

 BIC: STSABGSF

         

 

Нагоре