На 6 май 2021 г., Светли четвъртък, когато светата Църква почита паметта на Божия угодник свети великомъченик Георги Победоносец, Негово Високопреосвещенство Варненският и Великопреславски митрополит Йоан поздравява всички именици – свещеници, монаси, монахини и християни – и им пожелава крепко здраве, твърдост във вярата и преуспяване по пътя към Царството Божие, както и да носят в себе си ходатайството, силата и благодатта по името на светия великомъченик. Истинската почит на един светец е подражание на живота му.

 Негово Високопреосвещенство поздравява всички представители на Военноморските сили на Република България и всички воини по повод отбелязването на Празника на Българската армия и им благопожелава от свое име и от името на Епархийското ръководство на Варненска и Великопреславска епархия да бъдат читави, тоест невредими, да имат силата и благодатта на Светия Дух, да имат радостта в своите семейства – в своите домашни църкви, да не изпитват скръбни обстоятелства, Бог да ги предпазва от безвременна и внезапна смърт, да им дава твърдо упование и мъдрост, както и да имат добра екипна работа.

 На Гергьовден, един от най-тържествените и повсеместно чествани празници у нас, митрополит Йоан се обърна и към всички селскостопански труженици, земеделци, стопани, които със своя много важен и значителен труд помагат за развитието на нашата държава. Архиереят им пожелава свети великомъченик Георги, чието име в превод от гръцки език означава "земеделец", да ги подкрепя в трудовете им и да се застъпва пред Бога за преумножаване на реколтата и за плодородна година.

         

 

Нагоре