За седма поредна година се проведе инициативата „Ветроходство за всички“, чиято цел е приобщаване към ветроходството на деца и младежи в неравностойно положение. За първа година партньор на инициативата бе ЦПЛР – Общински детски комплекс, гр. Варна. От извънучилищната образователна институция осигуриха моряшки фланелки и транспорт на децата от Центъра за специални образователни потребности (ЦСОП), обучаващи се в школата по православни християнски ценности и традиции на г-жа Дарина Кючукова.

 Благодарение на „Ветроходство за всички“ 10 момичета и момчета за пръв път се качиха на борда на ветроходна яхта. Това стана благодарение на спортен клуб по ветроходство „Ултрамарин“.

 На брега пък с различните класове ветроходни лодки и тънкостите при връзването на морски възли ги запозна г-н Цено Кътов, дългогодишен съдия на регати и радетел за морската идея. Младите моряци получиха сертификати за участието си в специалното събитие, както и почерпка с различни сладости.

 За всички това ще остане едно незабравимо преживяване, което ще има своето продължение и през пролетта на следващата година, когато своите първи морски ветроходни приключения ще направят още две групи деца от ЦСОП. Инициатор и организатор на „Ветроходство за всички“ е Емилиян Ялъмов.

 Повече снимки може да видите на официалната фейсбук страница на ЦПЛР - Общински детски комплекс, гр. Варна: Албум "ВЕТРОХОДСТВО ЗА ВСИЧКИ".

Източник: Официален сайт на ЦПЛР - Общински детски комплекс, гр Варна: http://odk-varna.com/деца-със-специални-образователни-пот-2/

         

 

Нагоре