„Христос възкръсна от мъртвите!“ – с това ангелско свидетелство започва уводната празнична статия на новия брой на списание „Амвон“, която е изключително интересна с това, че неин автор е средновековният византийски император Теодор Дука Ласкарис. Не по-малко интригуващо е размишлението на архим. Епифаний Теодоропулос над темата: „Защо бе отвален камъкът на гроба Господен“.

 В рубриката „Начала“ са предложени обстойни обяснения за мястото, ролята и значението на Шестопсалмието в утринното богослужение. Ставрофорен иконом Дончо Александров отправя призив в своето слово да не участваме във вербалната война, която е заразила цялото медийно пространство. Богословските размисли на свещеник Стивън Фрийман са над темата за ипостасния съюз на всеки човек с личността на Христос.

 Едно странично надникване в живота на свети Ефрем Сирин може да намери любознателният читател в рубриката „Гласът на отците“. Много полезно е четивото за „Разликите между мъжа и жената“, разгледани в аспекта на телесните отличия, душевното и духовно ниво. Застъпена е и темата за брака и безбрачието, която вълнува много християни. Както обичайно, списанието и този път предлага статии на различни теми – много и разнообразни са въпросите, които са предложени за размисъл.

 Екипът ще се радва, ако този просветителски труд направи светлината на Христовото Възкресение да заблести още по-ярко в душите на всички читатели на списание „Амвон“!

 „Камбанка“ започва своето Възкресно послание с призива: „Възлюби Господа с цялото си сърце!“ Следват четива, свързани с чудесата на възкресения, които извършва Иисус Христос в своя земен живот. Този път, светецът, с който децата биват запознати, е свети Йоан Шанхайски.

 В рубриката „Слово Христово“ е представен библейският разказ за безплодната смокиня. По традиция, Отец Дончо насърчава със своите пастирски съвети децата във вярата, този път с темата за милосърдието. Още един интересен старозаветен разказ е предложен на малките читатели за свети пророк Иона. Любознателните могат да обоготят знанията си за създателя на „История славянобългарска“ – хилендарският монах Паисий.

 „Камбанка“ звъни с привлекателността от разнообразни четива, разкази, притчи – както за големи, така и за по-малките читатели. Илюстрациите придават изключително свеж и оригинален вид на списанието, с което то става още по-привлекателно и жадувано – истински цветен, пролетен и възкресен поздрав!

 Екипът на списание „Камбанка“ пожелава на своите читатели да усетят още по-силно живителния полъх от празника на Възкресение Христово чрез предложените четива и да придобиват все повече желание да укрепват във вярата!

         

 

Нагоре