С прискърбие съобщаваме, че в ранната утрин на 19 януари 2024 г., след продължително боледуване, се престави в Господа Негово Благоговейнство свещеник Димчо Димитров Динев от град Търговище.

 Отец Димчо е роден на 1 май 1973 година в град Сливен. Възпитаник е на Шуменския университет “Епископ Константин Преславски”.

 Пастирският подвиг на свещеник Димчо започва на 15 август 2000 година, когато е ръкоположен за дякон от приснопаметния Варненски и Великопреславски митрополит Кирил в храм “Успение Богородично” – гр. Търговище. На 27 юли 2003 година е ръкоположен за свещеник във Варненския храм “Св. Атанасий”.

 В продължение на близо четвърт век отец Димчо полага грижи за поверените му енории в Шуменска и Търговищка духовни околии.

 На 21 януари 2024 г. (неделя) от 13:00 часа ще се извърши Опелото на покойния духовник в храм “Св. Йоан Рилски” – гр. Търговище.

 Канцеларията на Варненска и Великопреславска света митрополия изказва искрени съболезнования на близките и роднините на отец Димчо. Вечна и блажена да бъде паметта му! Бог да го прости и упокои! Амин!

         

 

Нагоре