На 17 март (петък) от 17:00 ч. ще бъде отслужено Малко повечерие с третата статия от Богородичния акатист в старинен храм “Успение Богородично” – Варна.

 С благословението на Негово Високопреосвещенство Варненския и Великопреславски митрополит Йоан ще бъдат отслужени богослужения, както следва:

 На 16 юли (събота) – 200 години от мъченическия подвиг на свети мъченик Йоан Търновски (Трапезицки), известен във Варненска и Великопреславска епархия като свети мъченик Йоан Омурташки, откъдето е родом – от 9:00 ч. ще бъде отслужена Божествена света Литургия в храм "Св. вмчк Димитър" - град Омуртаг.

 На 17 юли – 5 Неделя след Петдесетница - на св. Отци от 6-те Вселенски събори. Св. вмчца Марина – от 9:00 ч. ще бъде отслужена Божествена света Литургия в манастир "Св. вмчца Марина" - село Ботево.

 На 25 юни 2022 г. (събота) отбелязваме паметта на свети преподобномъченик Прокопий Варненски. Негово Високопреосвещенство Варненският и Великопреславски митрополит Йоан ще отслужи Архиерейска света Литургия в съслужение с духовници от цялата епархия. Началото на богослужението в посветения на варненския покровител храм е от 9:00 часа.

 По установена традиция след края на светата Литургия – в 11:30 ч. – ще се проведе литийно шествие около храм "Св. прпмчк Прокопий Варненски".

Прочети още...

 С благословението на Негово Високопреосвещенство Варненския и Великопреславски митрополит Йоан ще бъдат отслужени богослужения под следния ред:

 На 30 април – Светла събота – от 10:30 ч. ще бъде отслужено Тайнството Кръщение в Голямата базилика в Националния историко-археологически резерват "Плиска".

 На 1 май – 2 Неделя след Пасха - Томина – от 9:00 ч. ще бъде отслужена Божествена света Литургия в храм "Св. вмчк Димитър" - квартал "Йовково", град Добрич.

 На 2 май – Св. цар Борис-Михаил. Св. Атанасий Велики – от 9:00 ч. ще бъде отслужена Божествена света Литургия в храм "Св. цар Борис" - район "Аспарухово", град Варна;

  – от 18:30 ч. ще бъде отслужен благодарствен молебен в град Плиска по повод 1115 години от успението на свети цар Борис I Михаил – покръстител на българите, както и празник на града. На тази дата ще бъде чествано и побратимяването на град Плиска с италиански град.

 На 20 април – Велика сряда, от 9:00 часа Негово Високопреосвещенство Варненският и Великопреславски митрополит Йоан ще отслужи Преждеосвещена света Литургия в храм "Св. прпмчк Прокопий Варненски", гр. Варна.

 След службата, в 11:00 часа в двора на храма ще бъдат раздадени 300 пакета с хранителни продукти. Благотворителната дарителска кампания за набирането на помощите – инициативата „ЕДИНЕНИЕ” на госпожа Галена Лакова, се организира с благословението на Негово Високопреосвещенство митрополит Йоан и подкрепата на Варненска и Великопреславска света митрополия. Кампанията обедини усилията на тези, които могат да помогнат на нуждаещите се, за да бъде празникът на Христовото Възкресение по-радостен за всички.

 В същия ден, по инициатива на граждани от района и ОУ „Йордан Йовков“, ученици от училището и техните родители ще засадят дръвчета в двора на храма.

         

 

Нагоре